دانستنی های ارده

نشانه های خراب شدن ارده چیست؟

نشانه های خراب شدن ارده چیست؟ آراز ارده

یکی از صبحانه‌های موردعلاقه بسیاری از ما ایرانیان، ارده کنجد است‌. ارده ترکیب خوشمزه‌ای با انواع شیره‌ها و شکلات‌های صبحانه ایجاد می‌کند و به بدن انرژی و کالری زیادی می‌رساند؛ اما سؤال مهم این است که ارده تا چه مدت‌زمانی ماندگاری دارد؟ علائم خراب شدن ارده کدام‌اند؟ و چطور متوجه فاسد بودن آن شویم؟ ما در این یادداشت می‌خواهیم به تمام پرسش‌هایی که درباره شیوه نگهداری ارده وجود دارد، پاسخ دهیم؛ پس با ما همراه باشید.

مدت زمان ماندگاری ارده کنجد

ارده به‌عنوان یکی از فرآوری‌های کنجد خواص بسیار و مواد معدنی زیادی در خود دارد؛ به همین علت مصرف آن به تقویت قوای بدنی و انرژی‌سازی در بدن منجر می‌شود. این محصول ممکن است به‌صورت طبیعی و بدون دستگاه‌های صنعتی تهیه شود و امکان دارد توسط کارخانه‌ها و با افزودن مواد نگهدارنده به تولید برسد. شما می توانید از سایت آراز ارده اقدام به خرید ارده کنجد طبیعی و بدون مواد نگهدارنده کنید.

به‌طور کلی ارده‌ها از ۵ الی ۱۰ ماه و حتی یک‌سال می‌توانند طعم و تاریخ انقضای خود را حفظ کنند اما پس از این مدت به عوامل دیگری بستگی دارد. به‌طور مثال کیفیت کنجد، افزودن مواد ماندگاری و کارخانه تولیدی می‌توانند در تاریخ منقضی شدن ارده نقش داشته باشند؛ بنابراین هنگام خرید ارده باید به تاریخ تولید آن، مدت زمان ماندگاری و تاریخ انقضا توجه کنید. این موضوع درباره ی همه ی انواع ارده صدق می کند، بنابراین هنگام خرید ارده سنتی و صنعتی نیز نباید فرقی قائل شد و باید حتما به تاریخ انقضا توجه داشت.

مدت زمان ماندگاری ارده کنجد

از سوی دیگر، یک شیشه متوسط ارده می‌تواند در یک بازه طولانی‌مدت مصرف شود. دلیل آن این است که ارده یک خوراکی خوشمزه اما سنگین و پرانرژی به شمار می‌رود. به همین دلیل نمی‌توان آن را در یکی یا دو وعده تمام کرد؛ بلکه تا چندین ماه ممکن است آن را مصرف کنید. در این حالت، آگاهی از شرایط و محل نگهداری از بروز علائم خراب شدن ارده جلوگیری خواهد کرد.

نشانه‌های خراب شدن ارده کنجد

ارده بافتی نرم به رنگ کرم و قهوه‌ای روشن دارد و همانند شکلات‌های صبحانه، قوام گرفته و یکدست است. در صورتی که محل نگهداری این ماده خوراکی نامناسب باشد یا مدت زمان زیادی از تاریخ انقضای آن بگذرد، با نشانه های خراب شدن ارده مواجه خواهید بود؛ اما پرسش مهم این است که چطور متوجه خراب بودن ارده شویم؟ ما چهار راه زیر را برای تشخیص فاسد بودن آن به شما پیشنهاد می‌کنیم:

بوی ارده

اگر ارده‌ای سالم و به دور از نشانه‌های فاسد شدن باشد، بوی کنجد طبیعی از آن به مشام می‌رسد. در واقع هنگامی که درب شیشه را کنار می‌زنید، رایحه کنجد به‌خوبی از آن استشمام می‌شود؛ اما زمانی که ارده فاسد باشد، بوی آن تند، گزنده و نامطبوع است و امکان دارد حالتان را ناخوشایند کند. تشخیص خراب شدن ارده از طریق بوی آن یک راه آسان است که نیازی به تست نیز ندارد.

رنگ ارده

هنگامی که به ارده نگاه می‌کنید، بسته به نوع کنجد باید رنگ کرم، زرد یا قهوه‌ای روشن داشته باشد. ارده‌ای که خراب شده باشد، رنگ تیره‌تری به خود می‌گیرد و با رنگ زمان خرید کاملاً تفاوت دارد؛ بنابراین یکی از علائم خراب شدن ارده، تغییر رنگ آن است که در همان نگاه اول متوجه آن خواهید شد.

رنگ ارده

طعم ارده

گاهی ممکن است ارده فاسد شود اما هیچ تغییری در رنگ و بوی آن به چشم نخورد. در این صورت باید به سراغ مزه آن بروید. ارده‌ای که فاسد شده است، مزه ناخوشایندی دارد، تلخ است و باعث سوزش گلو می‌شود. در حالی که ارده سالم تلخ نیست و به‌راحتی خورده می‌شود.

بافت ارده

یکی دیگر از راه‌هایی که می‌توان از آن به‌عنوان علائم خراب شدن ارده یاد کرد، توجه به بافت آن است. همانطور که گفتیم، ارده بافتی نرم، سبک و یکدست دارد و به همین علت، می‌توانید بدون جویدن و خیلی راحت آن را میل کنید؛ اما ارده‌ای که فاسد شده باشد، چسبناک است و حالتی تکه‌تکه در دهان ایجاد می‌کند.

 شرایط نگهداری ارده

باید در شرایط ویژه ای ارده نگهداری شود. این محصول باید در جای خشک و خنک نگهداری شود تا اسیدهای چرب موجود در آن واکنش نشان ندهد. همچنین از گذاشتن ارده در جای مرطوب و نور خورشید خودداری کنید که باعث واکنش آن می‌شود و خواصش از بین می‌رود و ارده شما فاسد می شود.

 • نگهداری ارده در یخچال

ارده  را باید در جای خشک و خنک نگهداری کرد. می‌توانید ارده را  بر روی درب یخچال که سرمای کمتری به آن میرسد قرار دهید. اما توصیه ما به شما این است که اگر ارده سفت دوست ندارید از نگهداری آن در یخچال خودداری کنید.

راه‌های جلوگیری از خراب شدن ارده

برای آنکه بتوانید ماندگاری ارده را تداوم ببخشید و از خراب شدن آن جلوگیری به عمل آورید، پیشنهاد می‌کنیم به نکات زیر توجه کنید:

  • از قرار دادن ارده در مکان‌های نمدار و مرطوب بپرهیزید. رطوبت بر طعم ارده و رنگ آن تأثیر می‌گذارد؛ به همین علت پس از مدت کوتاهی شاهد علائم خراب شدن ارده هستید.
  • هیچ‌گاه ارده را در معرض گرما و تابش نور خورشید قرار ندهید.
  • ارده را به‌مدت طولانی در معرض هوای آزاد نگذارید و پس از مصرف درب شیشه را ببندید. قرار دادن ارده در مجاورت هوا باعث اکسیده شدن آن و در نتیجه فاسد شدن ارده می‌شود.
  • ارده را در ظرف‌هایی نگهداری کنید که طعم مواد را تغییر نمی‌دهند. برخی از ظرف‌ها سبب دگرگون شدن مزه مواد غذایی از جمله ارده می‌شوند. برای جلوگیری از بروز نشانه های خراب شدن ارده، حتماً از ظروف استاندارد استفاده کنید.

بهترین مکان برای نگهداری ارده

بهترین مکان برای نگهداری ارده

با توجه به موارد فوق، بهترین مکان برای نگهداری ارده کجاست؟ یخچال بهترین محل برای قرار دادن شیشه ارده به حساب می‌آید. هوای سرد و خشک یخچال نه به اکسیده شدن ارده می‌انجامد و نه دخالتی در رنگ و طعم آن انجام می‌دهد. در عوض مدت زمان ماندگاری ارده را طولانی می‌کند و می‌توانید ۸ تا یک‌سال ارده کنجد را مصرف کنید.

علاوه‌بر یخچال، کابینت نیز گزینه مناسبی برای نگهداری ارده است. مکانی خنک و به دور از نور که هرگز به علائم خراب شدن ارده منجر نمی‌شود.

نکته مهم در نگهداری ارده آن است که اگر به مدت طولانی مصرف نشود، دوفاز خواهد شد. دوفاز شدن از علائم فاسد شدن ارده کنجد نیست و ارتباطی با آن ندارد؛ اما برای جلوگیری از این مسئله می‌توانید هرچند روز یکبار ارده را با قاشق هم بزنید و مجدداً آن را در کابینت یا یخچال قرار دهید.

دلیل ته نشین شدن ارده چیست؟

اگر مدتی ارده را هم نزنید به اصطلاح دوفاز شده است و ارده به انتهای ظرف می‌رود و روغن آن در بالا قرار می‌گیرد.  این ویژگی ارده است و جای نگرانی نیست. این همان روغن کنجدی است که ارده از آن تهیه می‌شود و سرشار از ویتامین است. می‌توانید روغن آن را جدا کنید یا زمان مصرف آن را به دقت مخلوط کنید. در نظر داشته باشید که این موارد موجب  فاسد شدن ارده نمی‌شود و تنها به خاطر استفاده نکردن ازهرگونه افزودنی جهت یکنواخت کردن محصول است.

شیوه تشخیص ارده با کیفیت از ارده بی کیفیت

ارده  ماده مغذی است که خاصیت بالایی دارد. برای تشخیص ارده اصل باید به یکسری نکات توجه کرد. در ادامه به این موارد اشاره می‌کنیم.

نوع کنجد: مهمترین ماده اصلی ارده، کنجد است. ارده زمانی با کیفیت است که از کنجد سفید ایرانی درون آن استفاده شده باشد. زیرا مرغوبترین کنجد، ایرانی است.

عطر ارده: ارده با کیفیت رایحه بی نظیر کنجد خالص را می‌دهد.

رنگ ارده: اره تازه و اصل دارای رنگ کرم مایل به قهوه ای روشن است و اگر تیره باشد ارده بی‌کیفیت و کهنه است.

طعم ارده: ارده خالص طعم گس و نابی دارد. چنانچه طعم تلخ وغیرقابل تحملی داشته باشد، ارده بی‌کیفیت است.

نشانه های خراب شدن ارده

آشنایی با نشانه های خراب شدن ارده

روش های نگهداری ارده کنجد

نگهداری ارده کنجد یک موضوع مهم است تا این محصول با کیفیت و تازگی خود را حفظ کند. در زیر، روش‌هایی برای نگهداری ارده کنجد را برای شما آورده‌ام:

1. نگهداری در محیط خنک و خشک: بهترین روش برای نگهداری ارده کنجد، قرار دادن آن در یک محیط خنک و خشک است. این کمک می‌کند تا روغن‌های طبیعی در ارده کنجد حفظ شده و فاسد نشوند.

2. استفاده از ظروف مناسب: برای نگهداری ارده کنجد، از ظروفی استفاده کنید که هوا را به خوبی از دسترس آن جدا کنند. ظروف شیشه‌ای یا پلاستیکی با درب محکم مناسب هستند. از ظروف فلزی یا آلومینیومی خودداری کنید، زیرا ممکن است باعث اکسیداسیون و تغییر طعم ارده کنجد شوند.

3. جلوگیری از تماس با نور خورشید: نور خورشید می‌تواند باعث اکسیداسیون روغن‌های موجود در ارده کنجد شود و باعث تغییر طعم و بوی آن شود. بنابراین، بهتر است ارده کنجد را در جایی قرار دهید که به نور مستقیم خورشید دسترسی نداشته باشد.

4. حلوا ارده یک بار خرید کنید: برای جلوگیری از آلودگی و تغییر طعم ارده کنجد، بهتر است هر بار که حلوا ارده را مصرف می‌کنید،ترجیحا تمام آن را مصرفکنید و برای دفه بعد حلوا ارده جدیدی را خریداری کنید. این کار باعث می‌شود که هر بار که از ارده کنجد استفاده می‌کنید، طعم و بوی تازه و خوشمزه‌ای را تجربه کنید.

5. استفاده از قاشق یا ابزار تمیز: هنگام برداشتن ارده کنجد از ظرف، از قاشق یا ابزار تمیز و جدید استفاده کنید. این کار باعث می‌شود هیچ آلودگی یا ذرات خارجی به ارده کنجد منتقل نشود.

6. نگهداری در یخچال: اگر می‌خواهید مدت زمان نگهداری ارده کنجد را بیشتر کنید، می‌توانید آن را در یخچال قرار دهید. اما توجه داشته باشید که در صورت قرار دادن ارده کنجد در یخچال، ممکن است روغن‌های طبیعی آن جامد شود. در این صورت، قبل از استفاده، آن را به مدت کوتاهی در دمای اتاق قرار دهید تا روغن‌ها مجدداً مایع شوند.

7. توجه به تاریخ انقضا: همانند هر محصول دیگری، ارده کنجد نیز دارای تاریخ انقضا است. حتماً تاریخ انقضای روی بسته‌بندی را بررسی کنید و از استفاده از آن پس از تاریخ انقضا خودداری کنید.

با رعایت این روش‌ها، می‌توانید ارده کنجد را به خوبی نگهداری کنید و از طعم و خواص آن لذت ببرید.

پیشگیری از خراب شدن ارده کنجد

مشاوره خرید و پیشگیری از خراب شدن ارده کنجد

پیشگیری از خراب شدن ارده کنجد

نکات پیشگیری از خراب شدن ارده کنجد
1. نگهداری در محیط خنک و خشک
2. استفاده از ظروف مناسب
3. جلوگیری از تماس با نور خورشید
4. استفاده از عینک حلوا ارده یک بار
5. استفاده از قاشق یا ابزار تمیز
6. نگهداری در یخچال
7. توجه به تاریخ انقضا

 

سخن پایانی

همانطور که گفتیم، نگهداری از ارده شرایط دشواری ندارد و این ماده خوراکی می‌تواند تا یک سال ماندگاری داشته باشد. تنها کافی است آن را در مجاورت رطوبت، گرما، هوا و نور خورشید قرار ندهید و به تاریخ انقضای آن توجه داشته باشید. همچنین فروشگاهی که از آن ارده را تهیه می کنید نیز دارای اهمیت بسیار ویژه ای در کیفیت ارده می باشد، شما می توانید از فروشگاه معتبری همچون فروشگاه آراز ارده اقدام به تهیه ارده خود کنید. این موارد در حقیقت از بروز علائم خراب شدن ارده جلوگیری می‌کنند و تغییری در رنگ، طعم و بوی آن به وجود نمی‌آورند. حال شما برای ما بگویید، در صورت خرید ارده آن را در چه شرایطی نگهداری می‌کنید؟

 سواالت متداول

از کجا بفهمیم ارده خراب شده ؟

اولین نشانه خراب شدن ارده تغییر رنگ آن است که از رنگ کرم یا قهوه ای روشن به قهوه ای تیره تغییر رنگ می‌دهد.
نشانه دیگر فاسد شدن ارده زمانی در آن را باز می‌کنیم بوی تند و زننده ای به مشام ما میرسد که  میفهمیم ارده خراب شده است.
و در اخر می توانید کمی از ارده را بچشید؛ اگر طعم تلخ و تندی داشت مطمئنا خراب شده است و دیگر از آن استفاده نکنید.

ماندگاری ارده چقدر است ؟

ارده اگر در جای خشک و خنک باشد  تا یکسال ماندگاری دارد.

آیا ارده خراب میشود ؟

در هنگام خرید ارده به تاریخ انقضا دقت داشته باشید. اگر از تاریخ انقضا یکسال گذشته باشد خراب شده است. همچنین اگر مدت طولانی در مقابل نور مستقیم خورشید باشد نیز دیگر قابل مصرف نیست.

بهترین تاریخ مصرف ارده چه زمانی است ؟

بهترین تاریخ مصرف ارده بین 4 تا 10 ماه است. البته این تاریخ بستگی به شرایط نگهداری آن نیز دارد.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *