دانستنی های شیره

اثرات شیره خرما برای دیابت

شیره خرما برای دیابت

شاید شما هم شنیده باشید که مصرف شیره خرما برای دیابتی ها مضر است، اما باید بدانید که استفاده از آن در مقادیر بسیار کم مشکلی ایجاد نمی‌کند، زیرا شیره خرما دارای قند طبیعی است. شیره خرما طبع گرمی دارد، بنابراین خوردن آن در کنار سایر غذاهای با طبع گرم می‌تواند مضر باشد، زیرا صفرای شما را غلیظ کرده و باعث آکنه در سطح پوست می‌شود.

شیره خرما از انواع شیره های طبیعی می باشد که هر کدام دارای خواص باور نکردنی خود می باشند. شیره خرما نه تنها برای دیابتی‌ها، بلکه برای افراد چاقی که تحرک کمی دارند، می‌تواند مضر باشد؛ زیرا کالری بسیار بالایی دارد و اگر ورزش نکنید، مطمئناً با خوردن شیره خرما اضافه وزن خواهید داشت. قند‌های از نوع ساکارز می‌توانند باعث مشکلات سلامتی مانند فشار خون بالا، مشکلات قلبی عروقی، خرابی دندان، افزایش وزن، قند خون بالا و کاهش سطح انسولین شوند. همه موارد نامبرده به خصوص برای افراد دیابتی مضر هستند.

امروزه بسیاری از افراد میوه‌های شیرین را به صورت خشک شده یا شیره و شربت استفاده می‌کنند. آن‌ها به خوبی می‌دانند که یک منبع خوب و مورد اعتماد از کربوهیدرات را به این روش برای بدن خود تأمین می‌کنند. خرما که یکی از میوه‌های شیرین است، حاوی قند طبیعی، بسیاری از ویتامین‌ها و مواد معدنی می‌باشد که برای سلامتی مفید هستند. شیره خرما به دلیل شیرینی طبیعی و محتوای کربوهیدرات بالایی که دارد، برای افراد مبتلا به دیابت مناسب‌تر از شیرین کننده‌های مصنوعی همچون قند و شکر است. در این مقاله از شرکت بازرگانی آراز ارده، می‌خواهیم به بررسی تأثیر شیره خرما برای دیابت بپردازیم. پس تا انتها همراه ما باشید.

آیا شیره خرما برای دیابت مفید است؟

شیره خرما نه تنها برای افراد دیابتی و افراد معمولی مفید است، بلکه می‌تواند به عنوان یک جایگزین عالی و سالم برای شکر و سایر شیرین کننده‌های مصنوعی نیز باشد. شیره خرما حاوی مواد مغذی و مواد معدنی بیشتری نسبت به عسل یا شربت افرا است. همچنین پروتئین موجود در شیره خرما حاوی طیف گسترده‌ای از اسیدهای آمینه و ویتامین‌ها است.

بنابراین شیره خرما یکی از سالم‌ترین شیرین کننده‌هایی است که می‌توانید مصرف کنید. از این رو باید بگوییم که مصرف شیره خرما هیچ اثر ناسالمی برای بدن شما ندارد. درست است که هر چیز شیرینی از جمله شیره خرما برای افراد دیابتی چندان مناسب نیست، اما مصرف کم آن به دلیل قندهای طبیعی، مشکلی ایجاد نمی‌کند. ناگفته نماند که شیره خرما طبع گرمی دارد و برای سرد مزاجان نیز مفید است.

پیشنهاد میکنیم برای کسب اطلاعات بیشتر راجب خواص شیره خرما برای سرماخوردگی روی لینک مشخص شده کلیک کنید.

شیره خرما برای دیابت

عوارض استفاده از قندهای فرآوری شده

قندهای فرآوری شده می‌توانند برای بدن سمی باشند؛ شکر تصفیه شده علاوه‌بر ارائه کالری زیاد، باعث افزایش سطح قند خون، اختلال در جذب مواد مغذی،بیماری قلبی، افزایش وزن و سایر بیماری‌ها می‌شود. تغییر عادات غذایی در افراد به ویژه کسانی که دیابت دارند، می‌تواند باعث سلامت هر چه بیشترشان شود. بنابراین شیره خرما برای دیابتی‌ها می‌تواند جایگزین شکر سفید و قندهای فرآوری شده باشد. به طور کلی چندین نوع قند در طبیعت وجود دارد که عبارتند از: فروکتوز، گلوکز و ساکارز. برای درک تفاوت بین قندهای بد و قندهای خوب، ابتدا باید به تفاوت بین این نوع قندها توجه کنید.

قندهای خوب شامل شربت افرا، شکر نارگیل، شیره خرما و شکر قهوه‌ای می‌شوند. این مواد خوراکی دارای شاخص گلیسمی پایینی هستند (شاخصی که چگونگی هضم کربوهیدرات‌ها در بدن را نشان می‌دهد) و مقادیر کمتری فروکتوز دارند. ساکارز همان قند نیشکر است و گلوکز باعث افزایش سطح انسولین در بدن می‌شود.

فروکتوز همان قندی است که در میوه‌ها یافت می‌شود. با این حال، فروکتوز بیش از حد می‌تواند برای کبد و متابولیسم چالش برانگیز باشد. مقدار توصیه شده فروکتوز در روز نباید بیش از 50 گرم باشد. بیش از این مقدار فروکتوز، در کبد شروع به تولید رادیکال‌های آزاد می‌کند. همه قندهای خوب، از نظر شاخص گلیسمی کمتر از قند مصنوعی هستند، به این معنی که باعث افزایش سطح انسولین شما نمی‌شوند. در اصل، چیزی که در یک قند خوب باید به دنبال آن باشید، شاخص گلیسمی (GI) پایین است.

شیره خرما برای دیابتی‌ها، بهترین جایگزین شکر سفید

نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که شیره خرما فقط حکم شیرین کننده را ندارد و به عنوان ماده غذایی شناخته می‌شود که از یک میوه درست می‌شود. شیره خرما از نظر شاخص گلیسمی پایین است و یک مطالعه بالینی در مورد تأثیر شیره خرما بر قند خون افراد نشان داد که فروکتوز نسبت به بسیاری از شیرین کننده‌ها، علاوه بر قند طبیعی و مفید، سرشار از مواد مغذی مانند منیزیم، فسفر و روی است.

همچنین شیره خرما دارای سطح آنتی اکسیدانی مشابه تمشک است که آن را به غلیظ‌ترین شیرین کننده از نظر تغذیه‌ای تبدیل می‌کند. پتاسیم موجود در شیره خرما به بدن شما کمک می‌کند تا قند را در جریان خون، به آرامی جذب و تنظیم کند.

شیره خرما برای دیابتی‌ها

میوه خرما سرشار از انواع مواد مغذی از جمله منیزیم و پتاسیم است. همچنین منبع خوبی از فیبر، کربوهیدرات‌ها و آنتی اکسیدان های ضروری بدن است. مطالعات نشان می‌دهند که مواد مغذی موجود در خرما ممکن است برای افراد مبتلا به دیابت و کسانی که مقاومت به انسولین دارند، مفید باشد.

همانطور که گفتیم، شیره خرما یک ماده خوراکی با گلیسمی پایین است و اگر افراد دیابتی آن را در حد اعتدال مصرف کنند، دچار افزایش شدید قند خون نمی‌شوند. تحقیقات دانشمندان ثابت کرده است که افراد مبتلا به دیابت پس از خوردن حدود 7 تا 10 خرما، نوسانات قند خون قابل توجهی را تجربه نمی‌کنند.

کلام آخر

همانطور که پیش‌تر به این موضوع اشاره کردیم خرما دارای خواص مغذی قابل توجهی است و قند طبیعی بسیار بالایی هم دارد. با این حال، مملو از فیبر است که به بدن شما کمک می‌کند قندهای موجود را آهسته‌تر جذب کند. بنابراین شیره خرما برای دیابت و افراد دیابتی، انتخابی بی خطر و سالمی خواهد بود.

اگر می‌خواهید شیره خرما صد درصد طبیعی و باکیفیتی را تهیه کنید، باید بدانید که شرکت بازرگانی آراز، ارائه دهنده شیره خرما و محصولات کنجدی همچون ارده، حلوا شکری و … است. بنابراین شما می‌توانید برای اطلاع از قیمت شیره خرما، به راحتی از طریق سایت آراز ارده یا شماره‌های 09136604542، 09151074542 و 09151217759، سفارش خود را برای خرید شیره خرما به صورت عمده و محدود، ثبت کنید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *