آیا تاکنون حلوا شکری خانگی درست کردهاید؟ از آنجایی که حلوا شکری یک خوراکی خوشمزه و محبوب در میان ما ایرانیان است، بسیاری تصمیم میگیرند تا آن را بهصورت خانگی درست کنند. این دسر لذتبخش طرز تهیهای بسیار راحت دارد و برای درست کردن آن نیازی نیست خود را به دردسر بیندازید. اگر میخواهید یک حلوا شکری خوشمزه و خوشطعم درست کنید، تنها کافیست در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا طرز تهیه حلوا شکری را در دو روش با هم پیش ببریم.
حلوا شکری؛ میان وعدهای مفید و خوشمزه
حلوا شکری را با چی بخوریم؟ این سوالیست که خیلی از افراد هنگام کسب اطلاعات درباره ی حلوا شکری می پرسند؛ حلواها و اردهها در وعدههای غذایی ما نقش بسیار مهمی دارند؛ زیرا هم مقوی هستند و هم طعم بسیار لذتبخشی دارند. حلوا شکری یکی از این خوراکیهایی است که اغلب بهعنوان صبحانه یا عصرانه مصرف میشود. در تهیه این دسر از موادی استفاده میکنند که حداکثر انرژی و خاصیت را برای افراد داشته باشد. البته افراد میتوانند بسته به ذائقه خود به حلوا شکری طعمهای متفاوتی بدهند که ما در ادامه قصد داریم دو شیوه از طرز تهیه حلوا شکری را شرح دهیم.
طرز تهیه حلوا شکری به شیوه اول
در شیوه اول، مواد بر روی حرارت تفت داده میشوند و در نهایت داخل یخچال قرار میگیرند. این شیوه حلوا شکری خوشمزه و خوشعطری را به افراد میدهد و به همین خاطر، محبوبترین آموزش تهیه حلوا شکری در خانه بهحساب میآید.
مواد لازم تهیه حلوا شکری
- آرد گندم: ۲۱۰ گرم
- آب: ۱ پیمانه
- ارده: ۱۲۰ گرم
- گردوی خردشده: ۱۵۰ گرم
- شکر (یا شیره انگور): ۵۰۰ گرم
- گلاب: ۳ قاشق سوپخوری
- زعفران دمکرده: ۱ قاشق سوپخوری
- خلال پسته یا بادام: به مقدار لازم
طرز تهیه حلوا شکری
۱. در طرز تهیه حلوا شکری ابتدا باید آرد گندم را الک کنید تا کاملاً یکدست شود. سپس آن را بر روی حرارت بگذارید و بهقدری تفت دهید تا بوی خامی و ناخوشایند آن گرفته شود. سپس ارده را به آن اضافه کنید و با آرد تفت دهید. پس از مخلوط شدن آنها، در گام بعدی باید گردوی خردشده را به آنها بیفزایید. بعد از چندین تفت، مواد را به داخل یک ظرف منتقل کرده و با دست آنها را ترکیب کنید.
۲. همزمان با مخلوط آرد و ارده، آب و شکر را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید ترکیب غلیظی شکل بگیرد. پس از حل شکر در آب، گلاب و زعفران را به آن اضافه کنید و حرارت را تا جایی بالا ببرید که شربتی غلیظ و در حال جوش حاصل شود. سپس شربت را به ظرف آرد و ارده بیفزایید و آنها را بهخوبی مخلوط کنید.
۳. یک قالب کمربندی یا یک ظرفی را که کف آن با کیسه فریزر یا سلفون پوشانده شده است، بردارید. تمام مواد حلوا را داخل آن بریزید و با دست یا پشت یک قاشق آن را کاملاً صاف کنید. میتوانید از قبل قاشق را با کره یا روغن پختوپز چرب کرده باشید و سپس سطح حلوا را با آن یکدست کنید.
۴. در نهایت میتوانید برای تزئین سطح حلوا شکری از پودر یا خلال پسته و بادام بهره بگیرید. ظرف را درون یخچال قرار دهید و به مدت ۵ الی ۱۲ ساعت بگذارید داخل آن باشد تا قوام و طعم بگیرد. پس از این مدت حلوا شکری خانگی شما آماده نوش جان کردن است.
طرز تهیه حلوا شکری به شیوه دوم
شیوه دوم آسانترین طرز تهیه حلوا شکری بهصورت خانگی است و در مدت زمان کوتاهتری نیز تهیه میشود.
مواد لازم تهیه حلواشکری
- شیرخشک بدون نمک: ۱ لیوان
- ارده: نصف لیوان
- پودر قند یا شیره انگور: ۴/۳ لیوان
- خلال پسته: ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه حلوا شکری
۱. در این شیوه از پخت حلوا شکری خانگی، ابتدا شیرخشک بدون نمک را همراه پودر قند الک کنید. شیرخشک بدون نمک را میتوانید از قنادیها بخرید. از طرفی میتوانید بهجای پودر قند از شیره انگور استفاده کنید.
۲. در گام دوم، ارده را به آنها اضافه کرده و با قاشق یا سرانگشتان خود بهخوبی مخلوط کنید. اگر به بافتی نرم و کشدارتر علاقه دارید، میتوانید مقدار ارده، پودر قند و شیرخشک را یکسان در نظر بگیرید. برای خرید ارده نیز می توانید به سایت آراز ارده مراجعه کنید.
۳. یک قالب را بردارید و کف آن را بهخوبی با نایلون یا سلفون بپوشانید. در صورت دلخواه میتوانید کف آن را با خلال پسته، بادام یا گردو پر کنید.
۴. سپس تمام مواد حلوا را درون قالب بریزید. سطح حلوا را میتوانید با قاشق یا لیسک یکدست کنید؛ بهطوری که کاملا صاف شود.
۵. در نهایت آن را داخل یخچال بگذارید و اجازه دهید ۲ تا ۶ ساعت در دمای سرد یخچال قرار داشته باشد.
۶. در صورت تمایل میتوانید روی حلوا را با مغزها یا خلال پسته و بادام تزئین کنید.
نکات مهم درباره درست کردن حلوا شکری
همانطور که در دو شیوه بالا گفتیم، دستور پخت حلوا شکری در منزل بسیار آسان است و میتوانید هرگاه که بخواهید، آن را برای وعدههای صبحانه یا میان وعدهها درست کنید. البته ناگفته نماند که شما همچنین می توانید برای خرید حلوا شکری از سایت آراز ارده اقدام کنید. اگر به دنبال خوشطعمتر شدن حلوا شکری هستید، نکات زیر را فراموش نکنید:
- میتوانید در تهیه حلوا شکری به آن طعمهای مختلفی ببخشید. بهطور مثال یک قسمت از مایه را جدا کنید و به آن پودر کاکائو بیفزایید. در ادامه لایهلایه حلوا را در ظرف پخش کنید. طعم آن بینظیر خواهد شد.
- میزان ارده در طرز تهیه حلوا شکری بسیار مهم است. اگر به بافتی نرم علاقهمند هستید، مقدار ارده را افزایش دهید اما اگر آن را سفتتر میپسندید، میزان ارده باید کم باشد.
- برای خوشطعم شدن حلوا میتوانید بهجای شکر و پودر قند از شیرهها یا عسل استفاده کنید.
- اگر میخواهید عطر حلوا شکری بیشتر باشد، میتوانید به مایه آن یک قاشق چاییخوری هل یا پودر هل بیفزایید.
- هرچه حلوا شکری مدت بیشتری داخل یخچال بماند، طعم خود را بهتر پیدا میکند و قوام بیشتری میگیرد.
سخن پایانی
آنچه که در بالا توضیح دادیم، آموزش تهیه حلوا شکری در خانه به دو شیوه متفاوت بود. این دسر خوشمزه را میتوانید در زمانی کوتاه در منزل درست کنید و آن را در کنار انواع میوه، شکلات آبشده یا مغزها میل بفرمایید؛ وعدهای خوشطعم با خاصیتهای بسیار. اگر شما نیز به طرز تهیه حلوا شکری با روشهای دیگر مطلع هستید، آن را حتماً برای ما بنویسید.